Eğitim süresi boyunca işlediğiniz konular arasında maddenin genleşmesi ya da soğuk havaya bağlı olarak büzüşmesi, tüm insanların bildiği konular arasında yer almaktadır. Yapı teknikleri ve inşaat alanındaki sektörel çalışmalarda, bu fizik kuralını uygulamalı bir şekilde desteklemek, hem yapıların sağlamlığını hem de izolasyonunu mümkün hale getirecektir. Bunun için kullanılan bir teknik ve uygulama metodu olarak karşımıza çıkan Dilatasyon Bandı uygulaması gerçekten bu konuda son derece olumlu sonuç veren bir unsur olarak dikkat çekmektedir.
Esneme payına sahip olması, arada oluşacak boşluğun ortadan kaldırılması ve izolasyon konusunda olumlu sonuçlar verirken, gerginlikle oluşacak kırılmaların da önüne geçen bir yöntem olarak dikkat çekmektedir. Bütün inşaat ve teknik donanım çalışmalarında, öncelikli olarak projelerin hassas noktaları detaylı bir şekilde elden geçirilmelidir. Ona göre, özellikle mesafeler ve kullanılacak blokların büyüklüğü ile birlikte, esneme paylarını dikkate almak, mühendisleri düşen çok önemli bir görevdir. Bu genleşme ve kısalmalar doğru olarak projelendirildiği zaman, bırakılacak dilatasyon boşlukları, kullanılacak Dilatasyon Bandı ve profili ebatları da buna göre belirlenmiş olur. Dilatasyon boşluklarıda dilatasyon bandı ve üzerine dilatasyon profili kullanılarak hem su izolasyonu sağlanmış olur, hem de genleşme ve kısalma hareketlerinden kaynaklanabilecek olan sorunları ortadan kaldıracak çözümler ortaya konabilir. Yapı teknikleri, modernizasyon ve özellikle inşaat alanındaki sektörel gelişimler, mimar ve mühendislerin çok daha teknik bir çalışma metodunu benimsemesine neden olmaktadır. Dev yapılar oluşturulması ve sistemlerin kurulması konusunda da her türlü fizik ve kimya kurallarının en ince detayına kadar dikkate alınması büyük önem taşımaktadır.
Dilatasyon Bandı kullanımı, dilatasyon boşluklarının su izolasyonu yapılmasında hem ekonomik, hem de işlevsel sonuçlar ortaya koyar. Uygun Dilatasyon bandının seçimi ne kadar önemliyse, uygulamanın doğru yapılması da bir o kada önemlidir.